Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачний, легкий і ніжний меренговий торт, який готується швидше, ніж класична "Павлова".

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський зробив великий чотириярусний торт. Якщо хочете менший, просто діліть кількість інгредієнтів на 2 або навіть 3 – буде так само смачно та красиво.

Для меренгових коржів нам знадобляться такі інгредієнти:

  • білок яєчний - 390 г (з 10-11 великих яєць)
  • цукрова пудра - 600 г
  • крохмаль кукурудзяний - 70 г
  • сіль - 2 г
  • сік половинки лимона

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить два види крему. Перший – це просто збиті вершки, для цього беремо 800 г вершків. Для другого крему беремо:

  • жовтки яєчні - 10 шт.
  • цедра і сік двох лимонів (приблизно 80 г)
  • цедра і сік одного апельсина (приблизно 110 г)
  • вершкове масло - 150 г
  • цукор - 100 г

Крім того, нам знадобиться 900 г полуниці чи інших ягід.

Щоб приготувати меренгові коржі, спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський до білків додає сіль, лимонний сік і збиває до легкої піни. Далі частинами починаємо додавати цукрову пудру та збиваємо до стійкої маси. У кінці додаємо просіяний крохмаль і обережно віничком вимішуємо меренгу.

На два дека, застелені пергаментом, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський викладає меренгу чотирьох різних розмірів і відправляє в розігріту до 130-140 градусів духовку приблизно на годину. Готові коржі дістаємо та лишаємо остигати.

Тим часом готуємо курд: змішуємо яєчні жовтки, сік і цедру цитрусових, масло, цукор, ставимо суміш на водяну баню та доводимо до кипіння. Готовий крем пропускаємо через сито, накриваємо плівкою в контакт і також лишаємо остигати.

Перед початком збирання торту вершки збиваємо в щільну піну. Під найбільший корж "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає трішки вершків, щоб торт не поїхав. Збираємо торт у вигляді піраміди, розподіляючи по коржах вершки, ягоди та курд – і одразу можна подавати до столу.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Пограничники разоблачили фальшивых супругов из Одесской области: "жена" не знала дату свадьбы

Крах свободной торговли в ЕС: эксперт рассказал, как Европа проиграла Китаю

Оформление субсидии задним числом: в Минсоцполитики предупредили украинцев

Что делать осенью с клубникой, чтобы получить щедрый урожай: методы садоводов

В ГУР доложили об уничтожении в России Ту-134

Ученые нашли доказательства климатической катастрофы, которая могла породить скандинавский миф о Рагнароке

«Идиотское поведение»: кремлевская пропагандистка упала на РосТВ и удивила коллегу

Просто подождите до ноября: каким знакам Зодиака тригон Марса, Сатурна и Солнца принесет невероятную удачу

Северная Корея готовится уничтожить северные части межкорейских дорог

Выхода нет: в Украине АЗС будут недоливать топлива на 5-6% меньше

Рецепт вкуснейшего салата по-одесски с курицей и сырным соусом: вместо "Цезаря"

В ISW проанали­зировали увеличение казней украинских военнопленных

Китайские войска оцепили Тайвань

Храп, 8 часов и алкоголь: популярные мифы про сон из-за которых вы не можете выспаться

"Газсети" предупредили касаемо третьей платежки за газ: другие правила оплаты