До супермаркетів можна не йти: як самому зробити бульйонні овочеві кубики, рецепт
Суп традиційно готують на обід, дітям та дорослим. Однак у кулінарів не завжди вистачає часу приготувати його, тому на допомогу приходять домашні овочеві квадратики.
Це дуже корисна заготівля, яку мало хто знає. Ви можете зробити квадратики як з овочів, так і з додаванням м'яса. Зберігати їх слід у звичайному поліетиленовому чи зип-пакеті, в морозильній камері.
Інгредієнти:
- Цибуля 100 г
- Морква 200 г
- Стебло селери 100 г
- Цибуля-порей 100 г
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 1 пуч.
- Сіль 1 ст. л.
- Куркума 1 ч.л. л.
- Вода 80 мл
- Соняшникова олія на смак
Приготування:
- Очищаємо цибулю. Нарізаємо його великим кубиком. Добре промиваємо цибулю-порей. Крупно нарізаємо його. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо трохи на ній два види цибулі.
-
Очищаємо моркву. Нарізаємо її півкільцями. Миємо стебла селери і подрібнюємо їх. Додаємо овочі до сковороди. Обсмажуємо все протягом 3 хвилин. Вливаємо до овочів воду. Гасимо все під кришкою на помірному вогні протягом 10 хвилин.
- Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Додаємо часник до решти овочів. Добре перемішуємо і чекаємо ще півхвилини. Забираємо сковороду з плити.
- Поміщаємо овочеву масу в подрібнювач. Додаємо промиту петрушку, попередньо нарізавши її. Всипаємо сіль та куркуму. Подрібнюємо усі інгредієнти до однорідного стану.
- Застилаємо форму харчовою плівкою. Поміщаємо в неї отриману масу, намагаючись її рівномірно розподілити. Рівняємо овочеву суміш лопаткою.
- Накриваємо заготівлю харчовою плівкою. Відправляємо форму в морозильну камеру на 3:00. Нарізаємо овочеву масу на кубики, кожен із яких загортаємо у фольгу.
Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.
Поделиться сюжетом