Якщо любите солодощі: рецепт вишнево-шоколадного торта із сирним кремом
Цей рецепт допоможе приготувати чудовий шоколадний торт з вишнями, який порадує вас та ваших близьких, розповіла Юлія Віліч у Instagram.
Бісквіт (форма 18 см)
- 4 яйця
- 130 г цукру
- 30 г какао
- 70 г борошна
- 2 г розпушувача
- 25 г кукурудзяного крохмалю
Збийте яйця з|із| цукром до пишної світлої маси протягом 7 хвилин|мінути|. Змішайте та просійте сухі інгредієнти (какао, борошно, розпушувач, кукурудзяний крохмаль).
Обережно з'єднайте сухі інгредієнти з яєчною масою, перемішуючи лопаткою. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом або використовуйте роз'ємне кільце кондитерське, дно якого оберніть фольгою.
Випікайте у розігрітій до 170 градусів духовці 35-37 хвилин. Остудіть бісквіт, вийміть його з|із| форми, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 3 години.
Вишневе начиння
- 250 г вишні
- 80 г цукру
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 2 ст. л коньяку
Змішайте цукор із кукурудзяним крохмалем і додайте у вишню. Прогрійте вишню на слабкому вогні близько двох хвилин після закипання. Остудіть масу та додайте коньяк.
вершки
- 520 г вершкового сиру
- 200 мл жирних вершків (від 33%)
- 60 г цукрової пудри
- 60 г білого шоколаду
- 50 г чорного шоколаду
Збийте охолоджені інгредієнти (вершковий сир, вершки та пудру) до однорідної кремової консистенції на низьких оборотах міксера. Розділіть крем на дві рівні частини. Розтопіть шоколад (білий та чорний окремо).
До однієї частини крему додайте білий шоколад, до іншої — чорний. Перед додаванням шоколаду до крему додайте до нього ложку крему і перемішайте, щоб шоколад не застиг при взаємодії з холодними продуктами.
Приготування просочення:
- 100 мл води
- 40 г цукру
- 50 мл коньяку
Проваріть воду із цукром 3 хвилини. Дайте сиропу охолонути і додайте коньяк.
Покриття
- 400 г вершкового сиру
- 100 мл вершків
- 60 г цукрової пудри
Збийте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Розріжте бісквіт на три коржі. Просочіть кожен корж приготовленим сиропом. Змастіть перший корж кремом із чорним шоколадом і викладіть вишневу начинку.
Покрийте начинку шаром крему з|із| білим шоколадом і покладіть другий корж. Повторіть кроки, накривши третім коржем, також просоченим сиропом. Поставте торт в холодильник на 5-7 годин для просочення та стабілізації. Покрийте торт кремом із вершкового сиру та вершків.