Якщо любите солодощі: рецепт вишнево-шоколадного торта із сирним кремом

Якщо любите солодощі: рецепт вишнево-шоколадного торта із сирним кремом

Цей рецепт допоможе приготувати чудовий шоколадний торт з вишнями, який порадує вас та ваших близьких, розповіла Юлія Віліч у Instagram.

Бісквіт (форма 18 см)

  • 4 яйця
  • 130 г цукру
  • 30 г какао
  • 70 г борошна
  • 2 г розпушувача
  • 25 г кукурудзяного крохмалю

Збийте яйця з|із| цукром до пишної світлої маси протягом 7 хвилин|мінути|. Змішайте та просійте сухі інгредієнти (какао, борошно, розпушувач, кукурудзяний крохмаль).

Обережно з'єднайте сухі інгредієнти з яєчною масою, перемішуючи лопаткою. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом або використовуйте роз'ємне кільце кондитерське, дно якого оберніть фольгою.

Випікайте у розігрітій до 170 градусів духовці 35-37 хвилин. Остудіть бісквіт, вийміть його з|із| форми, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 3 години.

Вишневе начиння

  • 250 г вишні
  • 80 г цукру
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л коньяку

Змішайте цукор із кукурудзяним крохмалем і додайте у вишню. Прогрійте вишню на слабкому вогні близько двох хвилин після закипання. Остудіть масу та додайте коньяк.

вершки

  • 520 г вершкового сиру
  • 200 мл жирних вершків (від 33%)
  • 60 г цукрової пудри
  • 60 г білого шоколаду
  • 50 г чорного шоколаду

Збийте охолоджені інгредієнти (вершковий сир, вершки та пудру) до однорідної кремової консистенції на низьких оборотах міксера. Розділіть крем на дві рівні частини. Розтопіть шоколад (білий та чорний окремо).

До однієї частини крему додайте білий шоколад, до іншої — чорний. Перед додаванням шоколаду до крему додайте до нього ложку крему і перемішайте, щоб шоколад не застиг при взаємодії з холодними продуктами.

Приготування просочення:

  • 100 мл води
  • 40 г цукру
  • 50 мл коньяку

Проваріть воду із цукром 3 хвилини. Дайте сиропу охолонути і додайте коньяк.

Покриття

  • 400 г вершкового сиру
  • 100 мл вершків
  • 60 г цукрової пудри

Збийте всі інгредієнти до однорідної консистенції. Розріжте бісквіт на три коржі. Просочіть кожен корж приготовленим сиропом. Змастіть перший корж кремом із чорним шоколадом і викладіть вишневу начинку.

Покрийте начинку шаром крему з|із| білим шоколадом і покладіть другий корж. Повторіть кроки, накривши третім коржем, також просоченим сиропом. Поставте торт в холодильник на 5-7 годин для просочення та стабілізації. Покрийте торт кремом із вершкового сиру та вершків.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ