Дуже незвичайно та смачно: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт бюджетного грузинського пирога на лаваші
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом лінивої ачми з лаваша, приготовленої на сковороді. Ачма – це традиційний грузинський пиріг, відомий своєю соковитістю та насиченим смаком.
Інгредієнти:
- Лаваш - 350-400 г
- Сир жирністю 5-9% - 200 г
- Сулугуні або моцарела - 200 років
- Розтоплене вершкове масло – 50 г
Для заливки:
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 200 мл
- Сіль - 1/3 ч. л.
Приготування:
Натерти сулугуні чи моцареллу і змішати з сиром до однорідної маси, радить "Мастер Шеф" Литвинова. В окремій мисці змішати яйця, молоко та сіль.
Вмочити кожен лист лаваша в приготовлену заливку, щоб він просочився сумішшю.
У змащену розтопленим вершковим маслом сковороду викласти перший шар просоченого лаваша. Зверху викласти 1/3 сирної суміші та змастити розтопленим вершковим маслом.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, повторити ці верстви ще двічі, щоб вийшло три шари. Накрити сковороду кришкою та випікати пиріг на найменшому вогні протягом 20 хвилин.
Після цього покласти зверху лист пергаменту, знову накрити кришкою, перевернути ачму і випікати з іншого боку, пергаментом донизу, ще 10 хвилин, радить "Мастер Шеф" Литвинова.