"Машина починає давати збій": Юсов про слабкі місця армії РФ

"Машина починає давати збій": Юсов про слабкі місця армії РФ

Росія вигадує все нові стимули для того, щоб поповнити втрати, які армія противника несе на фронті. Окрім цього слабкого місця РФ в ГУР наголошують на ще одному аспекті – технічному забезпеченні окупантів.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник ГУР Андрій Юсов.

Спочатку в етері зауважили, що командувач Національної гвардії, бригадний генерал Олександр Півненко в одному з інтерв’ю сказав, що російські війська за місяць-півтора не зможуть вести активні бойові дії і змушені будуть стати в оборону. Щодо цього українська розвідка вказує наступне:

"Подібні оцінки робляться на підставі зокрема великих втрат в живій силі і техніці в силах і засобах противника. Наразі вони можуть поповнювати ці втрати. Але спостерігаються вже суттєві проблеми з набором нових контрактників. Все нові і нові стимули держава-агресор вигадує для того, щоб залучати нове гарматне м’ясо, але ця машина починає давати збій".

Тому, за словами Юсова, такі прогнози і з’являються: "Вже зараз можемо констатувати, що є проблеми із планом набору живої сили. І це так чи інакше буде мати вплив на ситуацію на фронті".

Стосовно тези про те, що Росія має намір збільшити чисельність війська до 620 тисяч, мобілізувавши ще 100 тисяч за 6 місяців, речник ГУР говорить наступне:

"Це ті цифри, які раніше називались. Слід зауважити, що мова йде про все угруповування. Це не тільки бойова складова, це і сили забезпечення, це і ті сили, що на тимчасово окупованих територіях. Вони намагаються рухатись за цим планом, але значна частина зорієнтована на поповнення втрат, які завдають українські Сили безпеки і оборони".

Він вважає, що найслабшим місцем противника залишається технічне забезпечення, адже наразі Росія, за словами Юсова, орієнтується на розконсервацію та модернізацію старого радянського озброєння:

"Мова йде про забезпечення сучасними засобами, тобто сучасна зброя, сучасна техніка. В основному ворог зорієнтований на розконсервації та модернізації старого радянського озброєння. Так, їздить, так, стріляє, це все одно проблема. Але з виробництвом нової техніки також є проблема".

Нещодавно "Апостроф" розповідав про нові втрати росіян на фронті. Воїни 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗС України розповіли про нову спробу російських окупантів атакувати після грандіозного штурму, до якого вони залучали 57 одиниць бронетехніки. Цей раз також виявився для ворога невдалим.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Карта Дьявола подтверждает нам, что это какой-то обман, - Татьяна Гай о северокорейских военных

Медики бьют тревогу из-за детей: на что обратить внимание

Что делать осенью с растениями на балконе: лучшие советы

Зима может быть мягче, чем ожидали: синоптики прогнозируют неожиданно теплые дни

Штрафы от ТЦК: можно ли избежать наказания за несвоевременную замену приписного удостоверения

Полезное кокосовое печенье с бананом: "Мастер Шеф" дала идеальный десерт без сахара

От таинственных триллеров до уютных RPG: 7 игр, которые идеально подойдут для уютных осенних вечеров

Какие цветы нужно сажать осенью: список опытных хозяек

Что изменилось в мобилизации мужчин 50-59 лет: объяснение ТЦК

Военный эксперт рассказал, собирается ли россия возобновить обстрелы Украины с территории Беларуси

Пенсионерам разрешили получить выплаты за 6 месяцев: как этого добиться

Новая табачная схема Кауфмана и Стаковиченко: официальный сбыт и нелегальный кэш?

Присвоено более 1,2 млн: ремонт железнодорожного объекта превратился в коррупционную схему заработка

Экснардепка Ирина Сысоенко, обвиняемая этим летом в коррупции, проводит "мастер-класс" по реабилитации государству

Рецепт вкуснейших печеночных оладий: готовятся очень просто и быстро