Це шлях до поразки: Безугла заявила про катастрофічни помилки генералів

Це шлях до поразки: Безугла заявила про катастрофічни помилки генералів

Народна депутатка Мар’яна Безугла детально розповіла про катастрофічний процес в ЗСУ, який призводить до людських жертв і втрат територій.

Мова йде про поповнення бойових підрозділів та «бездумне» створення нових. Ці процеси Безугла назвала катастрофічними і шляхом до поразки, а не до ротацій та посилення ЗСУ, як про це заявляють.

За словами Безуглої, цей підхід мав місце і за Залужного

"Та закінчився трагедіями, зокрема, під час південного контрнаступу, коли наповнений новою технікою, небоєздатний 10-й корпус мобілізованих, недонавчених і не "обстріляних" людей змушували наступати "в лоб". Як наслідок – смерті та утилізація техніки і боєприпасів. Ніхто за це досі і не покараний", підкреслила Безугла у своєму новому дописі на сторінці у Facebook.

Зараз, каже Мар’яна Безугла, замість того, щоб поповнювати вже діючі бойові підрозділи, знову йде створення нових.

«Пристроюють штабних, створюють нові підрозділи забезпечення під тиловиків і "розмазують тонким шаром" техніку», - зазначає Мар’яна Безугла, додаючи, що ситуація критична.

Що саме відбувається Безугла теж розповіла у подробицях. Так, на лінії фронту воюють бригади з різним рівнем укомплектованості. Наприклад, укомплектованість піхотної бригади, як у 125-ї бригади ТРО, яку залишили одну відбивати новий наступ росіян на Харківщині, запевняє Безугла, складала 40-50%.

«Це середня цифра в бригадах, чи Содоль навмисно поставив найслабшу бригаду на напрямку наступу ворога? Обидві тези вірні.

Багато таких бригад, але загалом він залишив на захисті Харківщини один із найслабших підрозділів за сукупністю характеристик. Якщо «піхотні» батальйони у бригади доукомплектувати з 40% до 90%, вона зможе або проводити якісну внутрішню ротацію, або займе фронт удвічі ширше. Це навіть може дати шанс вивести на певний термін сусіда. Тобто, ми отримаємо комплекс внутрішніх і зовнішніх ротацій», - пояснює Безугла, додавши, що, якщо в бригаді укомплектувати ще й роту резерву навченими військовими, то командир бригади зможе провести допідготовку своїми ж досвідченими сержантами.

Таким чином поповнення потрапить у злагоджені бойові колективи, матиме місце спадкоємність, підтримка, передаватиметься бойовий досвід та дух. Командири батальйонів із штабами командуватимуть ротами, а не взводами, командири бригад командуватимуть батальйонами, а не ротами. Люди матимуть більше шансів виконати завдання і залишитись живими.

Тобто, зазначає Безугла, розглядати створення нових бригад можна тільки після гарантованого укомплектування діючих та створивши навчений резерв.

«Але генерали його не чують. Вони роблять зовсім інше. Вони створюють нові й нові бригади-зомбі», - каже Безугла.

Ще приклад – для створення нової бригади потрібно близько сотні старших офіцерів. Це вплине на перспективи та якість управління.

«Зараз на посади командира батальйону та командира роти переважно призначають офіцерів з ТЦК або просто з цивільного життя, досвідчених сержантів немає. Штаби бригад та батальйонів наповнюють люди, яким надзвичайно складно "опанувати" посаду, особливо коли командування сухопутних військ їх до цього взагалі не готує», - розповіла Безугла.

Мар’яна Безугла також розповіла про наступний розвиток подій, де наслідками є загибель людей, втрача позицій, дискоординація.

«Отакі «натулені» один до одного, як «шпроти в банці», десятки батальйонів та бригад з низькою укомплектованістю та надзвичайно малими смугами — це переважно і є український фронт, який скомпонували наші генерали. Це фірмовий стиль управління, зокрема у Сирського», - підкреслила Безугла.

Народна депутатка запевнила, що верхівці так зручно, бо потім важко довести, хто з вищих штабів за що винний.

Ще один варіант розвитку подій, це, за словами Безуглої, коли стару бригаду ротують на ще складнішу ділянку фронту. В результаті "нова злякана бригада тікає, "сиплеться" і втрачає позиції, а кинута в чергове пекло стара остаточно "сточується".

Третій варіант, розповіла Безугла, це коли "стару бригаду виводять, нова "сиплеться", а старій дають пару тижнів "на відновлення" з установкою приймати як поповнення всіх, кого знайдуть, аби у звіті укомплектованість була такою, щоб полковник із вищого штабу міг поставити галочку".

«Через пару тижнів таку "відновлену" бригаду кидають у нове пекло. Ось вам і ротації», - підкреслила Безугла.

За її словами, оголошення про створення нових бригад було зроблено спільною директивою Міністра та Головнокомандувача ЗСУ.

«На засіданні Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки начальник Генштабу ЗСУ Баргилевич ухилявся від відповідей і намагався брехати. Спочатку він стверджував, що це було рішення Президента, потім сказав, що це рішення Залужного, а пізніше заявив, що їм потрібно не більше 200 тисяч людей. Ні, пане Баргилевичу, саме цю чергову хвилю створення бригад лобіював ОСОБИСТО Сирський. Сирський, Баргилевич і Павлюк як командувач Сухопутних військ ЗСУ, продовжують цей абсурд», - запевнила Безугла.

За словами депутатки, міністр оборони Рустем Умєров їх не зупиняє, бо «просто не розбирається в цьому», і «підписує все, що йому каже Сирський, і мовчить щодо проблем».

«... Це все відбувається просто зараз. Така система. Така кругова порука, яка пережила усіх президентів, міністрів і патріотів. Субкультура. Трагічна пастка…», - розповіла Безугла.

Прорив окупантів на Торецьк: противник атакував позиції, що зараз відбувається на фронті.

НАТО має серйозні проблеми: і це не тільки Путін і Трамп.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Энергетики предупредили украинцев касаемо электрообогревателей: могут оставить без света

Корректировали ракетные удары по Украине онлайн: СБУ задержала двух агентов РФ

На витрину с ценниками страшно смотреть: вареная и копченая колбаса теперь деликатес

В Украине популярный овощ достиг максимальной цены за последние семь лет

Гороскоп на неделю с 14 по 20 октября: что ждет каждого знака Зодиака

В Якутии заявили о пожаре на складе стройматериалов - раздавалась вторичная детонация

Екатерина Кузнецова откровенно об отношениях с российскими актерами и войне

Взорвался эвакуационный автомобиль: в Днепре прощались с 21-летним боевым медиком, погибшим на фронте

МИД Украины отреагировало на скандал с Джаредом Лето

Шансы на усиление поддержки: эксперты рассказали, что будет с Украиной в случае победы Трампа

Исторический "прыжок" налогов: кто в Украине заплатит больше, и как это отразиться на ценниках

Военный объяснил, в чем заключается главный вопрос, чтобы закончить войну в Украине

Во временно оккупированной Херсонской области россияне хотят открыть для детей в школах военные классы

Экономическое бронирование отложат: от чего будет зависеть решение

Военный сбежал из части, чтобы сдать в ломбард ворованный телефон: ему избрали наказание